valikko
ENG EST RUS

Ajankohtaista

23.4.2015 9.01

Miehikkälän koulukeskus rakentui talvella Telinekatajan hupun alla

Talvi Telinekatajan sääsuojan alla ei kulunut horroksessa vaan täydessä työn touhussa. Miehikkälän koulukeskuksen luokkahuoneet, liikuntasali ja kirjasto rakentuvat parhaillaan – ja aikataulussaan. "Telinekatajan telineet ja sääsuojat sekä oivaltavat ratkaisut tarjosivat erinomaiset olosuhteet talvityöskentelylle", kiittelee Rakennuspartio Oy:n projektipäällikkö Veijo Turkia.

Upouuden, vajaan 3 000 neliön koulukeskuksen rakentaminen on Kaakkois-Suomessa sijaitsevalle Miehikkälän kunnalle merkittävä panostus. "Tämä on meille todella iso, liki 6,5 miljoonan euron investointi. Vanha, sisäilmaongelmista kärsinyt koulu purettiin pois, ja nyt tilalle saadaan ajanmukaiset puitteet perusopetukselle. Lisäksi kuntalaiset saavat käyttöönsä alempien sarjatasojen vaatimukset täyttävän lentopallokentän sekä kirjaston, johon on esteetön kulku", kertoo tekninen johtaja Markku Uski. Kunnalle on tärkeää, että rakennuksesta tulee pitkäikäinen ja kestävä. Tämä on huomioitu kaikessa – suunnittelusta ja materiaalivalinnoista lähtien aina kosteudenhallintaan rakennustyömaalla. 

"Sateelta ja lumelta suojautuminen oli heti alun alkujaan oleellinen osa rakennusprojektia, ja asioiden sujuminen aikataulujen mukaan tärkeää. Onhan kyse paikasta, jossa pienet lapset tulevat jo syksystä lähtien viettämään suuren osan arkipäivistään", Telinekatajan Kaakkois-Suomen työnjohtaja Juha Pynnönen toteaa. Telinekataja pystytti talveksi telineet sekä sääsuojat T:n muotoisen rakennuksen laidoille ja katolle. "Jos kaikki kattopeitteet, työskentelytasot, juoksut ja pystyputket laitettaisiin peräkkäin, siitä tulisi lähes 10 kilometrin jono", Pynnönen kertoo urakan laajuudesta. 

”Oivaltavien ratkaisujen ansiosta meidän on helpompi tehdä oma työmme”

Rakennuksen peittävä sääsuoja suojaa sekä uudisrakennusta että työntekijöitä. Näin seinustoilla työskentelevät muurarit ja katolla työtään tekevät rakentajat eivät jää talvisään armoille. "Meidän tehtävänämme on luoda asiakkaalle heidän työskentelyään tukevat olosuhteet. On palkitsevaa oivaltaa ja ehdottaa uusia toimintatapoja. Tässä projektissa yksi niistä oli hissin eteen laitettava", helposti aukeava liukuportti, Pynnönen kertoo.KH XL Miehikkälän koulu Sisäkuva

Telinekataja on Rakennuspartiolle ennestään tuttu, luotettava yhteistyökumppani, jonka kanssa keskusteluyhteys toimii. "Olemme olleet tyytyväisiä Telinekatajan työhön, aikatauluissa pysymiseen, joustavuuteen ja ratkaisuihin, joiden ansiosta meidän työvaiheitamme on ollut helpompi organisoida ja tehdä", Turkia kehuu.

Pieni investointi, jolla voi säästää merkittävästi

Nimensä mukaankin sääsuojaus suojaa rakennuskohdetta sateilta, jotka voivat aiheuttaa kosteusvaurioita sekä edelleen homeongelmia. Suojausten avulla myös työskentely rakennuksilla sujuu niin tuulessa kuin tuiskussakin. "Tämä on ehdottomasti sijoitus, joka kannattaa tehdä. Sääsuojan käyttäminen on pieni kustannus verrattuna kuluihin, joita aiheutuu, jos rakennus pitää vuosien päästä repiä auki ja korjata", Telinekatajan Juha Pynnönen korostaa. "Sääsuojaus on jo nyt enemmänkin sääntö kuin poikkeus erityisesti kunnalla sekä valtiolla. Se tulee varmasti yleistymään edelleen kaikissa suurissa projekteissa", Rakennuspartion Veijo Turkia arvioi.Palaa otsikoihinOta yhteyttä