valikko
ENG EST RUS

Ajankohtaista

23.10.2015 11.32

Telinekatajalle työturvallisuuden tasoluokitus II: Kohti maailman kärkeä

Työterveyslaitoksen ylläpitämä Nolla tapaturmaa -foorumi on myöntänyt 22.10.2015 Telinekatajalle työturvallisuutta mittaavan tasoluokitus II:n, Kohti maailman kärkeä. Telinealalla tälle tasolle pääsemistä voidaan pitää historiallisena. Tiettävästi muut alan yritykset eivät ainakaan toistaiseksi ole saavuttaneet samaa tasoa.

Työterveyslaitoksen tasoarvioinnin kriteereinä ovat muun muassa tapaturmataajuus ja tapaturmien vakavuus. Luokitus kertoo siitä, miten yritykset ovat onnistuneet työturvallisuutensa kehittämisessä. "Työturvallisuudesta huolehtiminen on aina ollut Telinekatajan toiminnan ytimessä ja kehittämisen kohteena. Mielestämme tämä on merkittävä tunnustus pitkään jatkuneesta turvallisuustyöstä", tiivistää tunnustuksen vastaanottanut aluejohtaja Mikko Tammihovi.

”Kilpailemme itseämme vastaan, parempien tulosten puolesta”


Telinekataja lähti mukaan Nolla tapaturmaa -foorumiin, koska halu kehittyä entisestään työturvallisuusasioissa on vahva. Työterveyslaitoksen foorumista oli mahdollisuus saada uusia ideoita ja käytännön työkaluja turvallisuusasioihin. "Panostamme ensisijaisesti työntekijöiden hyvinvointiin. Totta kai tapaturmien väheneminen vaikuttaa välillisesti myös asiakkaisiimme. Kun tapaturmia on vähän, niin työnlaatu pysyy korkeana ja aikataulut pitävät", kertoo Tammihovi.

Ulkopuolisen tahon arvioinnit ja luokitukset edesauttavat asiaan paneutumista. "Vuodesta toiseen olemme pyrkineet parantamaan koko ajan. Voisi sanoa, että nälkä kasvaa syödessä. Telinekataja kilpailee itseään vastaan saavuttaakseen parempia tuloksia", kuvailee Tammihovi tasoluokituksen tärkeyttä.

Työturvallisuuden merkitys näkyy Telinekatajalla myös turvavälineiden kehittämisessä ja muokkaamisessa omalle alalle sopivammiksi. Kevyemmät kypärät, paremmat valjaat ja välineiden laadukkuus tekevät työnteosta helpompaa – ja tietysti turvallisempaa. "Tapaturmataajuus on ollut laskussa jo jonkun aikaa. Viimeisen viiden vuoden aikana esimerkiksi poissaoloon johtaneet tapaturmat ovat vähentyneet 85 %", sanoo Tammihovi.

Nolla tapaturmaa -foorumi

Palaa otsikoihinOta yhteyttä